[...] cholesterol, nie ma dobrego i złego poziomu cholesterolu. Cholesterol nie jest dobry ani zły, to strażak, który gasi pożar stanów zapalnych w organiźmie. Obniżanie go dla obniżania go nie ma sensu. Jego funkcją jest naprawa organizmu, jeżeli jest wysoki, to należy zastanowić się, co powoduje wysoki poziom. Wysoki poziom cholesterolu może [...]
(...) 2. Mnie lek na cukier nie dziwi bo ta metoda sprawdza się przy wywoływaniu miesiączki ?? Jak to działa? Lek obniża poziom glukozy, to jasne, ale ma dzięki temu szerszy wpływ na gospodarne hormonalną. Pomaga przez to wyregulować cykle i owulacje, może w konsekwencji stymulować jajniki, obniżać anrogeny. Ja osobiście nie uważam, że należy [...]
[...] Rozumiem, że może to dawać satysfakcję. W chwili kiedy jednak zaczynasz przeceniać swoje możliwości dotyczące zgłębiania istoty wszechświata i piszesz o tym, że glutamina obniża kortyzol czy też zaczynasz wcielać się w interpretatora biochemicznych zależności czy recenzowanie literatury naukowej: jest to mało profesjonalne i naraża Cię na [...]
[...] r. z pewną ostrożnością stosowano fenforminę. W lutym 2001 r. Europejska Agencja ds. Leków zarejestrowała metforminę. Metformina wpływa korzystnie na glikemię (w monoterapii obniża stężenie HbA1c o 1,0‑2,0%, nie powodując hipoglikemii), na masę ciała (zmienia kompozycję ciała u osób z czynnikami ryzyka cukrzycy typu 2, redukując głównie tkankę [...]
Po treningu poniedziałkowym, w poniedziałek wieczorem kolano tak mnie bolało, że myślałem, że czeka mnie kilka miesięcy rozbratu z siłownią. Na szczęście we wtorek rano było już dużo lepiej. Wtorkowy trening mimo wszystko darowałem sobie, dziś i jutro w robocie, a w piątek wracam do ćwiczeń. ##### Taki sobie wywiadzik jako ciekawostka. Jest taki [...]
[...] z suplementacji, chyba ze ktoś ma dojscie np do dziczyzny za dobre pieniądze. Reszta leci z nasyconych, jaja, mieso, smalec(tani jak barszcz, zawiera kwas stearynowy ktory obniża poziom cholesterolu, nei zawiera tylko nasyconych tłuszczów), olej kokosowy, awokado itd. Nasycone tłuszcze wcale nie są szkodliwe, dużo bardziej szkoliwe jest [...]
[...] dzięki temu ciśnienie krwi. Czekolada zwiększa NO(tlenek azotu) oraz jest blokerem ACE(konwertazy angiotensyny) – Prawidłowa czekolada ma pozytywne działanie dla cukrzyków – obniża LDL i zwiększa HDL – Obniża take NF-kappaB (odpowiedzialny za procesy zapalne) – Blokuje proces wytwarzania kwasu arachidonowego tak samo jak to robią blokery COX-1 [...]
[...] mleka- serwatki. Stąd ta nazwa. 10. Dlaczego w zdrowej diecie powinna się znaleźć oliwa z oliwek? Oliwa z oliwek jest bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom złego cholesterolu. Posiada tez naturalne przeciwutleniacze, zwalczające wolne rodniki i zmniejszające ryzyko chorób serca , a także opóźniające procesy [...]
[...] inny mechanizm. Jeśliby przedostawał się przez te same receptory insulinowe, nie byłoby z niego żadnego pożytku, ale tak nie jest. Dowiedziono, że używa innego mechanizmu do obniżania poziomu cukru we krwi. Oszczędza więc insulinę, pomagając tym samym zwiększyć wrażliwość na nią. U tych, u których próbuję poważnie obniżyć poziom insuliny stosuję [...]
[...] tłuszczu. przekąska potrafi zregenerować fizyczną i intelektualną energię zawsze wtedy, kiedy tego potrzebujesz i podjadanie tak naprawdę pomaga w kontrolowaniu wagi, gdy obniża apetyt. Oczywiście nie każde podjadanie jest korzystne. Przekąski mogą zwiększyć ilość niechcianego tłuszczu i kalorii w diecie, zwłaszcza jeśli są to zwykłe [...]
[...] ketony i tłuszcz zamiast węglowodanów i glukozy. Jest to stan bardziej głodowy który może obniżyć poziomy polisacharyd LPS. – Długoterminowe stosowanie diety ketogenicznej obniża wagę, BMI, trójglicerydy, cholesterol LDL, glukozę i zwiększa poziomy cholesterolu HDL – Dieta tłuszczowa obniża gorączkę i stan zapalny u zatrutych toksynami [...]
[...] 28/Cukier może podnosić poziom glukozy i insuliny u zażywających doustne tabletki antykoncepcyjne. 29/Cukier może przyczyniać się do powstawania osteoporozy. 30/Cukier może obniżać twoją wrażliwość na insulinę dopuszczając do jej nienormalnie wysokiego poziomu w organizmie i w ten sposób spowodować ostatecznie cukrzycę. 31/Cukier może obniżać [...]
[...] w sporym stopniu za stan żył i tętnica oraz za elastyczność naczyć krwionośnych, ale to nie jest jedyny problem przy miażdżycy. Poziom wapnia we krwi którego nikt nie obniża, nie chodzi tutaj o to ze wapń jest zły tyle że dostarczamy za mało witaminy D i witaminy K2(dlatego długi czas to suplementowalem), jeśli zadbamy o odpowiednią podaż [...]
[...] zawartość leucyny+forma płynna = szybsza odpowiedź insulinowa) + ww z owsianki podniosą poziom cukru. Generalnie chodzi o to żeby poziom cukru który w czasie treningu się obniża, a rano i tak jest niski(po to ten izotonik/carbo w niewielkiej ilości aby nie spadł zbyt nisko i nie stracić siły, a nie wiecej żeby nie skoczył za wysoko). Teraz [...]
[...] na świeżym czy niskotłuszczowym oleju. Zwykły olej kilkakrotnie używany do smażenia nie tylko wpływa na podniesienie poziomu „złego” cholesterolu, ale obniża także ten „dobry”, zwiększając w rezultacie ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia, takich jak nadciśnienie i miażdżyca. Mleko kontra [...]
[...] u niektórych organizmów sprawuje kontrolę nad długością życia, co jest bardzo ważne. Jakie zadania spełnia insulina u ludzi? Jeżeli zapytacie lekarza, odpowie, że ma obniżać poziom cukru we krwi. Moim zdaniem, jest to zwykły efekt uboczny. W toku ewolucji, jedną z funkcji insuliny było gromadzenie materiałów zapasowych. Pochodzimy z [...]
[...] było identyczne. Typowe leczenie przy chorobach układu sercowo-naczyniowego polega na kontrolowaniu poziomu cholesterolu. Jeśli wzrasta powyżej 200, pacjent dostaje leki obniżające cholesterol i co się dzieje? Odcina się dopływ koenzymu Q10. Jaka jest funkcja koenzymu Q10? Jest on zaangażowany w produkcję energii w każdej komórce, stymulując [...]
[...] ze hydrolizat izolatu, jednak wiekszość hydrolizatów jest poddane hydrolizie w 8-10% więc dałbym spokój. Poza tym mając niski poziom cukru, trening = spory wysiłek wiec go obniża go jeszcze bardziej. Organizm wtedy priorytetowo potrzebuje cukru. Więc nawet jak białko już się strawi to zajdzie proces glukogenezy i organizm "zamieni" aminokwasy [...]
[...] haha fajny sposób oceny środka ,a jak rozpuszcza sie w buzi minute to bedzie Si ?? %-) mój znajomy jest cukrzykiem i stosuje cardarynę dla nie go jest zbawienna gadał bo obniża mu cukier i odkąd ją bierze nie potrzebuje dużo insuliny cukry stoją w miejscu przy większych posiłkach i jak doda cardarynę i z tego co gadał bo brał z różnych firm i [...]